2011. december 28., szerda

Haza a Paradicsomból; videók

Üdv Mindenkinek!

Egy "kicsit" késtem ezzel a bejegyzéssel :).


Indonéziában, Balin töltött utolsó napunkon szerettünk volna ellátogatni Denpasar-ba(Bali "fővárosa"). Miután rájöttünk, hogy ehhez a művelethez túlságosan kimerültek vagyunk, Kuta-ban maradtunk. A központban sétálgattunk a tűző napon, melyet megpróbáltunk hősiesen tűrni (ezt igen nehéz a közeli egyenlítő miatt).
Még egyszer megnéztük a vízpartot, mert ezt minden tengerparti nyaralás végén kötelező megtenni :) .
Délután a hotel taxija kivitt minket a reptérre.
Sokként ért mindet, hogy az országból való kilépéskor fizetni kell. Nálam még pont volt annyi helyi pénz, Dórinak pedig be kellett áldoznia némi eurót(igen rosszul váltják). Viszonylag sok időnk volt a gép indulásáig. Az tuti, hogy senkinek se lesz kedvenc reptere Bali reptere. Miközben a beszállásra várakoztunk, percenként benéztem a székem alá, hogy véletlenül nem tévedt-e arra egy-két csótány(hemzsegett tőlük a hely). Nem félek semmitől(kígyó,béka...), kivéve persze a csótánytól. Ez az egyetlen lény a világon, amiről még nem sikerült megfejtenem, hogy miért is teremtette Isten :D.
Már éhesek voltunk mikor beszálltunk a gépbe. Két átszállás is várt ránk. Az első Kuala Lumpurban (Malájzia fővárosa), a második Párizsban.
Az volt a tervünk, hogy majd a Kuala Lumpur-i reptéren jól bevacsorázunk, amivel kibírjuk hazáig. TÉVEDTÜNK!
A terminálban alig volt nyitva pár étterem/bolt, és ahol rendes főtt kaját árultak, sehol sem lehetett kártyával fizetni(készpénzünk nuku...).
Szóval végül egy pékségben vettünk némi kaját, amit csak a nagy éhségnek köszönhetően tudtunk lenyelni. Elkezdődött a beszállás a Párizsba tartó gépre, Dórit és engem is kiállítottak a sorból. Már nem emlékszem mi volt a gond... de fura kütyükkel vizsgálták az útleveleinket(lámpa, nagyító..), és mikor végre az egyenruhások arcába toltam a Párizs-Budapest repjegyet, na akkor elengedtek. Nem értem miért tekintették problémának egy uniós állampolgár beutazását egy uniós országba... Na mindegy, nem tudnak ezek semmit se. Csak a fontoskodáshoz értenek :D.
Kb. hajnali egy volt, indult a gép Európa felé. Gondoltuk majd alszunk egy jót a 7 órás út alatt, és majd Párizsban jól bereggelizünk. Igen ám, de aludni nem igazán sikerült, ráadásul letelt a 7 óra, és még nem voltunk sehol, aztán mikor újra átszámoltuk az órákat...időeltolódás, átszállás, várakozás, helyi idő... esett le a tantusz, hogy nem 7, hanem egy 13 órás út vár ránk. Na ekkor már nagyon éhesek voltunk, és kajára HIÁBA vártunk ezen a NAGYON-NAGYON-NAGYON FAPADOS gépen. A 13 órás út alatt még egy kekszet se hoztak. Szóval úgy döntött a két fős döntőbizottságunk, hogy beáldozunk némi eurót, így 4 euró fejében hozzájutottam némi rizshez és curry-s csirkéhez, Dóri pedig egy croissan-t tüntetett el a bendőjében.
Végre(!!!) megérkeztünk Párizsba. Azzal kezdtük a terminállal való ismerkedést, hogy beestünk egy kávézóba, ahol degeszre tömtük magunkat kajával, forró csokival/kávéval.
Repcsire újra föl... a Budapestre tartó gépen először ültem nem ablak mellett. Biztosan egész úton Dórihoz beszéltem aki majdnem megőrült ettől :).
Sikeresen landoltunk Magyarországon a 33 napos távollét után.
A barátom egy nagy piros szív alakú párnával fogadott a kijáratnál.
Dórival elköszöntünk egymástól. Furi volt elválni, hiszen az elmúlt bő hónapban úgy éltünk, mint sziámi ikrek :D.

Gondoltam a hazaérkezés után pihenek egy nagyot, majd pár nappal később megírom a záró bejegyzést, és szerkesztek pár cool videót. Gondolom már észrevettétek, hogy NEM így történt.
Az Asia tour után pár nappal elkezdődött a nagybetűs ÉLET. Szeptember 1-től belekezdtem fogorvosi pályafutásomba, aminek köszönhetően a következő fél évben semmire sem volt időm. Most viszont eljött a téli szünet(azaz szabi), és már itt is a záró bejegyzés!
Útitársam, DÓRI néhány nappal ezelőtt tért haza Finnországból. Az elmúlt szemesztert a Mikulás hazájában töltötte, sőt találkozott magával a Mikulással is. Jupííí!
Szóval pont itt az ideje, hogy felmelegítsem őt a nyári videókkal, mert biztosan fázott a messzi északon :).

Hat országban(ill. önálló közigazgatási területen) jártunk. Három videót szerkesztettem.
Előre szólok, hogy nem vagyunk annyira idióták, mint ahogyan az a videó egyes részei mutatják, hanem szimplán csak a végkimerülés beszélt belőlünk :D. Általában akkor készítettünk videót, mikor másra már nem voltunk képesek :).

A kedvenc részem az, mikor Dóri azt mondja:
" Ha ezt bemered tenni egy videóba, lesújtok rád!!!"
Remélem azért ezt nem gondolta komolyan.

Linkek:

Asia tour I. - (1.)Peking
Asia tour II. - (2.)Hong Kong, (3.)Makaó
Asia tour III. - (4.)Malájzia, (5.)Szingapúr, (6.)Indonézia(Bali; Gili szigetek)


A továbbiakról...
Mint utazás-fanatikus, a jövőben is be szeretnék számolni azokról a helyekről, ahová eljutok. Idén ez lehet csak szeptemberben lesz(az úti cél titok!), de ami késik, nem múlik.

Mindenkinek Boldog Új Évet Kívánok!!!!!

13 megjegyzés:

  1. Hiperszuper Evita videók, juhúúúúú!!! Én is köszönöm, hogy végig elszórakoztattál, és sosem volt egy unalmas percem sem :) Love youuuu :) Hamarosan találkozunk!! Puszik

    Ja, és elsőőő kommentelő ;)

    VálaszTörlés
  2. Sziasztok!

    Annyira szuperek a videók! az első tetszik a legjobban, az nagyon poénos, meg ahogy Évi kúszik fel az óceánba benyúló kúkuszfán :D

    köszi, hogy mindennek én is "részese" lehettem. szép estém még szebb lett :)

    BUÉK!!!!

    Fruzsi

    VálaszTörlés
  3. Wow, nagyon jók lettek! Ez a Gili szigetek valami csodás, de most ebben a hideg időben pláne fájdalmas volt látni.:))
    BUÉK Nektek!
    Kriszta

    VálaszTörlés
  4. Sziasztok!

    Fantasztikusak a videok. Szuper volt látni, jó volt hallani a hangotokat. :) Minden utadon "követni" foglak. :)
    Boldog új évet kívánok mindkettőtöknek!

    Üdv,
    Évi

    VálaszTörlés
  5. ez eszméletlen, nekem a harmadik video a kedvencem. Köszönöm csajok, hogy blogolvasóként részese lehettem az utazásotoknak:)

    VálaszTörlés
  6. Végre itt az elmaradhatatlan utolsó bejegyzés:) Évi,nagyon jól összevágtad a videokat,és az aláfestő zene is szuper!A legviccesebb a Dóri féle pakolás volt a repülő indulása előtt pár órával! :)
    Boldog Új Évet Nektek!Remélem lesz folytatása az utazásaitoknak! :)

    VálaszTörlés
  7. Köszönjük szépen Mindenkinek a kedves szavakat, örülünk, hogy tetszik :) Nektek is Boldog Új Évet!
    Az utazások folytatódnak, ez olyan mint a drog - ha egyszer elkezded többet nem tudsz leállni. És mi nem is akarunk :)
    Szabina: hát igen, a pakolás nem az erősségem :D :P

    VálaszTörlés
  8. Boldog Új Évet Mindenkinek!
    Köszönjük a kommenteket, és örülünk, hogy tetszettek a videók :).
    Ázsia annyira fantasztikus volt, hogy előbb-utóbb vissza fogunk menni, hiszen még sok ország vár a felfedezésünkre.
    Peace!!!
    Évi

    VálaszTörlés
  9. Húú, nagyon jók lettek a videók, már nagyon vártam őket:)
    Örülök, hogy általatok én is eljuthattam Ázsiába.
    Boldog új évet! és kivánom, hogy 2012-ben is legalább ennyi szép helyre eljussatok, mint 2011-ben. :)
    Puszi, Orsi

    VálaszTörlés
  10. Kínába a video után se vágyom annyira... de persze azért egyszer megnézném, a többi hely viszont- lehet csak a blogotoknak köszönhetően- listás! :)
    Gyönyörű helyeken jártatok csajok!
    Poénosak a videok, meg szépek a képek!

    Várom a folytatást! Addig is hajrá mindennel!

    VálaszTörlés
  11. Ó köszi köszi köszi, már nagyon vártam a záró bejegyzést! Meg is érte :)

    VálaszTörlés
  12. Hálást adok Pedro úrnak az összes segítségéért, amelyben a Fruitlandben található új otthonunknak kölcsönzött kölcsönünk biztosításában. Szervezett és alapos és profi voltál, valamint olyan jellegű, ami minden különbséget tett az Önnel való interakciónkban. Bízunk benned, és Ön határozottan átjutott nekünk. Köszönjük a türelmét, és inkább emberekként kezelik minket, nem pedig csak a lakáshitel -ügyfeleket. A többi felett állsz, szeretném ajánlani mindenkit, aki kölcsön vagy befektetőkkel forduljon, hogy vegye fel a kapcsolatot Pedro úrral és munkatársaival, mert jó emberek, szelíd szívűek,
    Pedro úr e -mail kapcsolattartó: pedroloanss@gmail.com

    VálaszTörlés