2011. július 31., vasárnap

Érkezés Bali-ra

Sziasztok!
Indonézia Bali szigetén egy étteremben csücsülünk, és azért ezt választottuk a millió közül, mert rá volt írva, hogy free wifi :).
Szingapúrban a reptérre indulás előtt 15 perccel foglaltuk le a ma és holnap esti szállásunkat, a továbbiakról majd holnap döntünk.
A repcsi út jó volt, bár most először nem egymás mellett ültünk. Átrágtam legalább a Bali könyvet. Késett a gép...
Vettünk vízumot(25 dollár/fő, 30 napig lehetsz itt vele), majd mikor a felvettük a csomagjainkat, odalépett hozzánk két reptéri dolgozó, és elvették kezünkből a csomagjainkat és kitöltött vám papírjainkat. Kérdőn néztünk, hogy mi a fene történik itt??? Persze nem tudtak angolul, de mutogatták hogy kövessük őket. Kikerülve a sor nagy részét, átmentünk a csomagátvilágítón, majd máris kint voltunk... Ekkor szóltak, hogy váltsunk itt pénzt ha akarunk, mert itt lehet. Dóri váltott. Ezek után közölték, hogy "tip" money for luggage" !!!
Mi a fa*zt??? Szóval mi azt hittük valami gond van és át fogják nézni a cuccainkat, erre ezek a sutyerákok csak kitolták a cuccainkat, és pénzt kérnek érte???? Hát néztük rájuk mint hülyék "minket Peking után már senki sem ver át". Mikor elhagyta a számat a "security" szó, azonnal elmentek.
Taxit kerestünk(Blue Bird, azt mondták csak ők nem vernek át). Mikor a kocsihoz mentünk a sofőrrel, még jött velünk két ürge, akik szó nélkül kivették a kezünkből és húzták a bőröndöt ismét. Kis gondolkodás után finoman közöltem a "Where are you from"-ot mondó mosolygó emberkével, hogy "Köszönöm, de majd én hozom a csomagomat". Mondta, hogy oké, és azonnal a átadta. Azt hiszem újra megúsztunk egy kis pénzszórást... Kb. 15-20 perc alatt értünk a hotelbe, ahol ma már harmadszorra is eljátszották velünk, hogy hozzák a csomagjainkat.
A szállás régen menő hotel lehetett, de már nagyon nem az. A szoba szép, nagy, van minden, a terasz pedig hatalmas, kilátás az úszómedencére, de az egész kicsit koszos, régi, törött...
Na de annyi pénzért amennyit mi fizettünk, teljesen elégedettek vagyunk.

Sétára indultunk, éttermet keresve, pontosabban a Bamboo-t, mert ismerős ajánlotta. Sajna senki sem vágta hol van, hiába kérdezgettük. Úgy érezzük az életünk folyton veszélyben van ;), mert tele vannak az utcák robogósokkal, és baromira nem vezetnek óvatosan. Na de ne aggódjatok anyuk, tökös csajok vagyunk mi, sem átverés, sem őrült robogósok nem tesznek keresztbe nyaralásunknak.

Kihozták a vacsinkat. Dóri kókuszos palacsintát, én curry-s csirkét...
További szép napot Magyarország!!!

4 megjegyzés:

  1. Sziasztok Bali girl-ök,
    Én nem féltelek titeket, tudom, hogy az indonézek sem fognak kifogni rajtatok. :) Dóri kókuszos palacsintáját megenném!!! Képeket csináljatok, és ha lesz wifi akkor töltsétek fel őket. Látni akarjuk hol tengetitek napjaitokat. Kókuszpálmás-beaches kép kötelező!
    Sok-sok puszi,
    Szilla (a még mindig esős és hideg Európából)

    VálaszTörlés
  2. ez az eset USa-ban élő ismerőseimmel számtalanszor előfordult, hogy segitségért -példának okául, mikor az árokba szaladt autót kellett kihúzni két fekete férfi "segitett" rajtuk - pénzt vártak. S ezalatt teljesen hétköznapi járókelőket és nem hajléktalanokat értek.
    Úgy látszik Balin is előszeretettel nézik hülyének az embert, s lehet feminizmus szól belőlem, de erre nagyban rápakol az is, hogy nők vagytok. Betyárok ezek kérem!! :) másrészt, tudom ti sem sajnáltok olykor pénzt adni annak, aki belátásotok szerint vagy ténylegesen rászorul, viszont ez a többször bőrönd szolgálat kész röhej!

    Nagyon jók a képek az előző bejegyzésben. Gyönyörűek vagytok egytől egyik.

    Ps. Ti fogytatok kint tartózkodásotok alatt csajok..?!!

    puszi

    VálaszTörlés
  3. Szerintem nem fogytunk, de sokat erősödtünk :)

    VálaszTörlés