2011. július 14., csütörtök

Olimpiapark és sült bogarak (Peking, 4.nap)

Sikerült kb. 12 órát aludnunk :) . Ez vagy a jetlag, vagy csak az egész napi séta fárasztott ki minket. Délelőtt a hostel lobbyjában pihentünk, blogot írtunk, megjegyzéseket olvastunk. Apropó megjegyzések... sajna most nem engedi a kínai net, hogy válaszokat írjunk :) :), poén... Kb. délben indultunk el az Olimpiaparkba. Picit távol szálltunk le a metróról, majd egy hatalmas séta után végre a híres Bird's nest(Madárfészek, = Nemzeti Stadion)-nál álltunk. Vettünk jegyet(50 yuan), megnéztük a stadiont, ami pont úgy néz ki, mint az összes többi stadion a világon. Arra jó volt a hely, hogy kicsit leüljünk pihenni. Az Olimpiaparkban megint celebnek éreztük magunkat, mert rengetegen odajöttek megkérdezni, fotózkodhatnak-e velünk. Felmutattuk a peace jelet, átkaroltuk az éppen aktuális kínait(vagy japánt?), vigyorgás, kattintás.... kínai örül, mert két európaival pózol egy fotón az Olimpiaparkban :). Mi meg röhögünk a helyzeten :D. Kínának óriási nagy presztízskérdés volt a 2008-as Olimpia. Peking óriásit fejlődött a játékoknak köszönhetően. Dórival úgy gondoljuk, hogy azóta van kiírva minden algolul is, és ha angolul beszélő kínaival találkozunk, az is az olimpiának köszönhetően tudta azt a pár szót, amivel útba lehet igazítani egy turistát. Ha jól gondoljuk, még külön metrót is építettek a játékok idejére(a pakba visz be), és amit még megfigyeltünk, sokkal tisztábbak és modernebbek a mosdók a területén, és feltűnően sok arrafelé a McDonalds :) .







A park után megcéloztuk a belvárost, hogy megnézzük a híres Nanluogu Xiang utcácskát. Rengeteget kellett hozzá gyalogolnunk, ami azért is volt, mert először az ellenkező irányba indultunk el.

Az utca tele volt nagyon édes kis boltokkal, de mi nem vettünk semmit, csak legeltettük a szemeinket a kirakatokon. Mivel már késő délután volt, és egész nap nem ettünk semmit némi kekszen kívül, beültünk egy helyi étterembe, ahol elfogyasztottuk a nagyon finom és nagyon olcsó vacsoránkat. Dóri tojásos paradicsomot, és pedig mogyorós-uborkás csirkét ettem, amikhez kértünk még egy adag rizst is. Nem tudom miért, de eddig akárhol csirkés ételt rendeltem, borzasztóan megcsilizték. Persze azt nem értik meg angolul, hogy "légyszi ne csináljátok már csípősre". Dóri szerint azért nem lettem még beteg(mert párszor ettem olyat amitől lehetnék), mert a csili jól fertőtlenít belülről. Hát az biztos.... meg az is, hogy kétszer csíp :D.

Újabb néhány km gyaloglás, majd metrózás, majd újabb gyaloglás után eljutottunk (szerintünk) a fancy negyedbe, mert az út kétoldalán drágábbnál drágább hotelek álltak. A Night Market-et kerestük, ami állítólag egy nagyon szuper, éjszaka működő piac Pekingben.
Sikeresen meg is találtuk. Én megpróbáltam végigfotózni a kínálatot, szegény DC.Dóri pedig csak néhány méteres távolságból merte szemlélni a sült bogarakat..stb., mert nem akart hányingert kapni tőlük :) . Ilyen egy igazi vega :) !

Üdv Ázsiából :)







12 megjegyzés:

  1. durván néz ki a bogár :O a tengeri csillag mellett mik vannak?
    Dórinak igaza van én is úgy tudom,hogy a csilis paprika fertőtlenít.
    Holnap merre visz az utatok?Bár ezt a következő bejegyzésből majd megtudom:D

    VálaszTörlés
  2. Direkt megkérdeztem: kígyó :)

    VálaszTörlés
  3. Ott lehet, hogy én is vega lennék? Vagy soványabb?
    Egész jó hely lehet ez a piac!!
    :)

    "Mi ez a sok alvás? Gyerünk várost nézni! Majd itthon aludhattok." élő klasszikusok

    Nagyon tetszenek a beszámolók!

    Puszik

    VálaszTörlés
  4. Sziasztok!
    Egy pár tequila után már jó kaják lennének,lehet...:)
    Várom már a többi képet,videót:)

    VálaszTörlés
  5. sziasztoooook

    ezen a borzasztóan meleg budapesti éjszakán jutott eszembe hogy lehet hogy ti már megint elhagytátok Európát....és milyen jók a megérzéseim :D Hozzátok a formátokat megint. szeretem.
    Vigyázzatok Egymásra!

    pusz
    Martina

    VálaszTörlés
  6. Jók a képek!
    Ha azt a "bonylult" mondatot nem is, de azt h "NO CHILI, PLEASE" esetleg előfordulhat, h értik? ;-) Egyébként nagyon jó élettani hatásai vannak (állítólag) a csilinek, leszámítva persze azt a kellemetlenséget, amit említettél.
    Puszi hegyek.
    Cili

    VálaszTörlés
  7. Sült kutyát láttatok már lányok? Remélem, nem. :S Én is Dórival tartottam volna, méteres távolságra a bogaraktól. :) Azért ez is egy jó élmény, amit itthon nem láttok. :)

    VálaszTörlés
  8. majdnem reggel 8, a jo oreg kave itt csucsul a kezembe, friss poszt meg sehol... ejj :) - viccelek, csak szeretem a rutint :D pusza

    VálaszTörlés
  9. Melinda, én is kávézás közben olvasok többnyire blogot. :)

    VálaszTörlés
  10. Sziasztok! Várakozással kattintgatok az újabb olvasnivalóért. Minden rendben?
    Nagy ölelés nektek.

    VálaszTörlés